HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak
faaliyet gösteren

SUPREME ISLAMIC COUNCIL OF HALAL
MEAT IN AUSTRALIA (SICHMA)

Adres: Unit 13,10 Straits Avenue, South Gransville, NSW 2144-AUSTRALIA

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2020-003

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir.

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

16.11.2020

Revizyon Tarihi

27.10.2022

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

16.11.2025

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Grup Kategori Alt Kategori Dahil Olan Faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda Üretimi CI (Çabuk bozulabilir) hayvansal ürünlerin işlenmesi Helal kesim (Kesime ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derin dondurulmuş et
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
o Hafif fırıncılık ürünleri
o Unlu Mamuller
o Makarna, Erişte vb.
o Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
Biyokimyasal K (Biyo)Kimyasallar (Biyo)Kimyasalların Üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericileri üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

Supreme Islamic Council of Halal Meat
in Australia (SICHMA)

Address: Unit 13,10 Straits Avenue, South Gransville, NSW 2144-AUSTRALIA

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2020-003

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

16.11.2020

Revision Date

27.10.2022

Expiry Date

16.11.2025

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine

CIV Processing of ambient stable products • Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
Biochemical K (Bio) Chemicals Production of biochemicals • Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavourings
• Production of enzymes